lördag 5 mars 2011

Fantastisk resa 3

Efter några dagar på Zanzibar så var det dags att åka vidare till Serengeti för att se om vi kunde se några djur. vi klev på ganska små propeller plan. Avgångs hallen och vänthallen såg ut som så här. Landningsbanan kallades Airstrip. Innan vi kom så här långt hade vi kommit på felplan och kommit bort. Men det roliga av allt var att bagaget var med oss hela vägen.

På väg mot Lodgen var det gamedrive som gällde. Det första vi fick se var Elefanter. Massor av dem för de var på väg att dricka vatten.
Efter det kom en Leopard med sina två ungar. Det var visst väldigt sällsynt att se med ungar. mest ser man Leoparde liggande i ett träd och det gjorde vi de andra dagarna. Ungarna syns inte så bra men de är vid mammas svans.

Flodhästar fanns det ganska gott om. De kan inte svettas så så fort det blir varmt så måste de i vattnet för att klara sig. Så här ligger de hela dagarna tills solen går ner.


Bland de roligaste djuren på resan är nog ändå Vårtsvinen. När de blir rädda springer de med svansen rakt upp som en annten. Hel roliga små djur.
mer djur kommer......


Inga kommentarer: