torsdag 9 juli 2009

Det har varit tyst

Jag vet att det har varit väldigt tyst här en tid. Just denna gång har jag kanske ett bra själ att det har varit lite tyst. Vet ni???!!! Jag har varit på Nordiskt sticksymposium i Japan. Jo, det är sant!!!

Kom till Japan några dagar innan allt började. Den här fina underbara cheescaken åt jag en eftermiddag. Underbar var den!!! Inte alls söt.

Besökte Avril tillsammans med M. Där fanns det härliga garner. Det är det samma som Habu Textiles i New York, men jag tycket nog att de var betydligt trevligare här. Lite svårt med språket men de försökte att hjälpa oss hur mycket som helst ändå.


I samma stadsdel fanns en annan garn och handarbetsaffär som heter Yumadaza eller något liknande. Här är hyllan med Norogarner som var på rea. Hittade några kvaliteer som inte finns i Sverige, men inget fick följa med hem denna gång.

Vid Shinjuku station fanns Okadaya som är 7 våningar med bara handarbete. En hel våning med bara Knappar!!!! Där blev det mest inköp av böcker.

Fortsättning följer....... mer om Japan finns här.

5 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Åh så roligt att se!

stickresan sa...

Vilken härlig resa du måste ha haft! Japan, så långt borta och så annorlunda. Vill gärna höra mera.

Boel sa...

Berätta mer och mer. Det låter så underbart med ett land som har så mycket affär(er) för väsentliga saker som garn och tyg.

Boel

Kristina sa...

Härligt! Välkommen hem och hoppas på att vi ses i slutet på denna månad.

heidi sa...

såååååååååå kul!!!

och så underbart att läsa om det! vilken fantastisk upplevelse!

efter att ha sett alla dessa fantastiska japanska stickmönster är det så roligt att läsa om dina upplevelser i japan!

jag hoppas också på att du skriver om det så mycket du orkar och vill!