onsdag 24 mars 2010

Näst sista helgen

Lördag och söndag var jag nere i Stockholm för att lära mig lite mera tvåändsstickning. Det är så kul att utforska.

Det handlade om färger och att man kan sticka på flera olika sätt. Här är ett prov på samma mönster stickat på två olika sätt. Överst 2 vit bottentrådar och en lös vardera av de andra två färgerna. Under är det en tråd av varje färg och sedan har man snott hela vägen.

Här är det ett med en tråd av varje och det översta är det också det men då har jag den gula tråden lös och bara stickar den när jag behöver och snor de andra två.

Enstaka mönster som är stickad med en tråd som är delad. Det var svårast och om jag någonsin skall använda det måste jag nog träna minst 20 gånger till på den tekniken.Den gröna bården är stickad med en tråd i varje färg och sedan snor man alltid. Det sättet passar nog mig bäst, men det beror på att jag drar åt så hårt jämt. Kul att prova alla olika sätt i alla fall för nu vet man ju vad som fungerar med mitt eget handlag och vad man behöver utveckla.

4 kommentarer:

Borntoknit sa...

Ja, jösses. Det ser imponerande svårt ut. Har du några planer på att sticka dräktärmar?

Stick-kine sa...

Förstår att helgen i Sthlm var toppen! Hade velat vara med men tyvärr kom annat emellan. Hoppas det blir fler tillfällen! Kanske på Stickstämman i aug. har också anmält mig! Hälsn. Stick-Kine

Metta sa...

Håller med om att det ser svårt ut. Samtidigt blir jag sugen att prova att sticka tvåändsstickning i flera färger.

Har just fått bekräftelse på att jag komit med till Stickstämman.
Kul att vi ses då.

Kram Metta

Eva i Stäket sa...

Jättefint prov! Kul att prova olika tvåfärgstekniker förstår jag!