söndag 1 november 2009

Tum övning

Här har det övats tummar må ni tro. Först ut är det fem olika randiga tummar. kanske att jag kan ha nytta av att ha övat på olika sorter när jag väl behöver det.

Det blev tre olika vita tummar också. Det är nedifrån och upp öka i sidan, öka i var sida och öka på var sida om en mitt maska. Jag har aldrig provat öka på var sida om mitt maska innan. Kul att prova på nya saker.

Mitt prov med färger blev inte lika lyckat som L:s. Skall sticka färdigt detta och sedan blir det några till färgprover. Det är så kul att se hur färgerna påverkar varandra och vad det blir för utseende. Det kan man göra hur mycket som helst.

5 kommentarer:

heidi sa...

att öva tummar är faktiskt en av de mest begåvade provlappar jag har sett på länge!

jag har en bok någonstans med vantmönster som beskriver flera olika tummar, liksom för- och nackdelarna med respektive utformning.

Men du har tagit det ett steg längre genom att göra olika typer av ökningar - vilket gör att man kan se vilka oändliga möjligheter det finns om man vill leka både med olika strukturer och med mönster...

jätteintressant!

men att se dom på rad sådär var en upplevelse:)

Liisa sa...

Jättekul provlapp! Inspiration!!!

astrid sa...

Hurra ! Nå vet jeg hvordan man skal strikke prøvelapper OG holde dem samlet :-)
Takk for tipset

LenaL sa...

Ja men visst! Så underbart smart att öva tummar på detta sätt. Fast man behöver nog en liten puff för att komma igång. Har nog tyvärr inte tillräcklig självdiciplin för det, är jag rädd :-(

Så himla snygga färgprover du gjort också! Verkar jättekul.

Ha det så gott!

Asplund sa...

Briljant!